Ford CEO’su Jim Farley, LinkedIn’de yaptığı bir paylaşımda, hızlı şarj adaptörlerinin kullanıldığı bu şarj ortaklığının, Ford EV sürücüleri için “EV sahipliği deneyimini iyileştirmesi” gerektiğini belirterek, “Bunu kendim test ettim ve harika çalışıyor” dedi.

Tesla, Haziran ayında duyurulan benzer bir anlaşma ile General Motors ile de ortaklık kurdu, bu sayede GM müşterileri ABD ve Kanada’da 12.000’den fazla Tesla hızlı şarj istasyonuna erişim sağladı. GM CEO’su Mary Barra o zamanlar, şirketinin EV şarj istasyonları kurma planında 400 milyon dolar tasarruf etmeyi beklediğini söyledi.

Bu ortaklıklar, yıllarca Tesla’nın şarj ağının özgünlüğünü ve şirketinin tüketicilerin uzun kuyruklarda beklemesini önleyecek güvenilir şarj yerleri inşa etme yeteneğini öven Tesla CEO’su Elon Musk için bir strateji değişikliğini işaret ediyor. Şarj standardı olmak, Tesla’nın teknik ve iş geliştirme konusunda ağır yatırım yapmasını gerektirdi.

Ancak Tesla, başkalarıyla çalışarak çok şey kazanabilir.

AutoForecast Solutions’ın küresel tahminlerden sorumlu başkan yardımcısı Sam Fiorani, bu çabaların Tesla için çevresel krediler ve şarj seansları için ücretler dahil olmak üzere sonunda Tesla için büyük finansal faydalar sağlaması gerektiğini söyledi.

Şu anda, Tesla ABD’deki şarj istasyonlarının yaklaşık üçte birini işletiyor. Elektrikli araçların benimsenmesi yerel olarak yavaşlasa bile ve elektrikli araç filosu, hükümetin ve birçok otomobil üreticisinin altı ay önce planladığından daha küçük olsa bile, “Tesla, genişletilmiş şarj işinden 2030’a kadar yılda 6 milyar ila 12 milyar dolar görebilir,” diye Fiorani bir e-postada belirtti.

Tesla, şarjı kolaylaştırarak bazı müşterileri diğer markalara kaybedebilir, ancak AutoForecast’e göre, araç alıcılarının Tesla’ya yönelmesinin başka nedenleri var.

“Fiorani yazdığı gibi, “Tesla arayan insanlar genellikle sadece bir Tesla istedikleri için Kia, Ford veya Mercedes-Benz bayilerinde çapraz alışveriş yapmıyorlar. “Rekabet ısınmaya devam edecek ve Tesla kaçınılmaz olarak bazı satışları rakiplerine kaybedecek, ancak markaya olan sadakat, sahiplerin büyük çoğunluğunun çok az veya hiç karşılaştırma alışverişi yapmadan Tesla’ya geri döneceği anlamına geliyor.”

Diğer otomobil üreticilerinin şarj ağını kullanmasına izin vermek, Tesla’nın Başkan Biden’ın Enflasyonu Azaltma Yasası kapsamında bazı federal paralara erişimini de sağlar.

“Fiorani yazdığı gibi, “Tesla, gelir için hükümet düzenlemelerini kullanmaktan çekinmiyor ve varoluşunun büyük bir kısmı boyunca mümkün olan tüm gelir akışlarını çalışıyor.”