Pazar günü yapılan bir açıklamada, yatırımcı grubu, Macy’s M, +3.27%’i satın almak için tekliflerini hisse başına 24 dolara veya yaklaşık 6.6 milyar dolara çıkardıklarını, Macy’s yönetim kurulunun Ocak ayında hisse başına 21 dolar veya yaklaşık 5.8 milyar dolar olan teklifi, o zaman “ikna edici bir değer” olmadığı gerekçesiyle reddettiğini belirtti.

Arkhouse ve Brigade, yeni tekliflerinin, orijinal tekliflerini sundukları 2023’ün 30 Kasım’ına göre Macy’s hisse fiyatına %51.3 prim yaptığını ve Cuma günü hisse başına 18.01 dolarda kapanan Macy’s hisse fiyatına göre %33 prim yaptığını belirtti.

Arkhouse yönetici ortakları Gavriel Kahane ve Jonathon Blackwell bir açıklamada, “Macy’s Yönetim Kurulunun benimsediği geciktirme taktikleri ve güvenilir alıcı grubumuzla iletişim kurmayı sürekli reddetmesi karşısında hayal kırıklığına uğradık. Yine de, bu işlemi gerçekleştirme konusundaki kararlılığımız sarsılmaz” dedi.

Pazar günü yapılan bir açıklamada Macy’s, teklifi aldığını doğruladı ve “yönetim kurulunun yükümlülüklerine uygun olarak ve finansal ve hukuki danışmanlarıyla danışarak en son teklifi dikkatlice inceleyip değerlendireceğini” belirtti. Macy’s sözcüsü, ek yorum olmadığını söyledi.

Macy’s, geçen hafta, ikonik amiral gemisi San Francisco şehir merkezindeki mağazası da dahil olmak üzere 150 mağazayı kapatmayı içeren bir yeniden yapılanma planı açıkladı. Ayrıca, beklentileri aşan dördüncü çeyrek kazançlarını da duyurdu.

Kahane ve Blackwell Pazar günü yaptıkları açıklamada, “Macy’s’in geçen hafta açıkladığı yeniden yapılanma planı yatırımcıları etkilemekte başarısız olsa da, dördüncü çeyrek kazançları ve yıl sonu sonuçları, şirket özel bir şirket olarak yeniden yönlendirilirse uzun vadeli beklentiler konusunda bize daha fazla güven verdi” dedi.

Macy’s hisseleri, yılın bu zamanına kadar yaklaşık %10 düşüş gösterdi ve geçtiğimiz 12 ay içinde %21 değer kaybetti, buna karşılık S&P 500’ün SPX 2024’te %8 ve geçen yıl boyunca %27 kazanç elde etti.