Levi’s, tüketicilere doğrudan satış (D2C) işinde pay kazanırken, alıcıların dijital yolculuklarındaki dönüşümler, e-Ticaret büyümesinde güçlü bir artış sağlıyor.

Giyim firması, Çarşamba günü (3 Nisan) 2024 mali yılının ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı ve toplam net gelirin yıldan yıla %8 düştüğünü, Amerika’da ise %11 azaldığını belirtti. Ancak D2C işi, ABD’de %10’luk bir artış elde etti ve e-Ticaret geliri işletmenin genelinde %13 arttı. Aslında, D2C kanalları, marka için şimdiye kadarki en yüksek net gelirin %48’ini sağladı.

Levi Strauss & Co.’nun CEO’su Michelle Gass analistlere yaptığı bir telefon görüşmesinde, “Küresel doğrudan tüketiciye işimizde güçlü bir ivme görmeye devam ediyoruz, burada artık sekiz ardışık çeyrekte güçlü karşılaştırmalı büyüme sağladık,” dedi.

Gerçekten de, D2C’ye olan talep büyüyor ve genç nesiller bu kanallarla orantısız bir şekilde ilgileniyor. Adobe ile işbirliği içinde oluşturulan PYMNTS Intelligence raporu “Tüketicileri Markalarla, Perakendecilerle veya Pazar Yerleriyle Alışveriş Yapmaya İten Çevrimiçi Özellikler”e göre, bu böyle.

3.500’den fazla ABD tüketicisiyle yapılan bir anketten çıkan çalışma, dijital alışveriş söz konusu olduğunda, Z kuşağı tüketicilerinin doğrudan bir markadan satın almak isteme olasılığının en yüksek olduğunu ve tüccarların çevrimiçi mağazaları üzerinden alışveriş yapmayı tercih etme olasılığının en düşük olduğunu buldu. Özellikle, Z kuşağının %43’ü kesinlikle ya da muhtemelen bir markanın kendi çevrimiçi mağazasını tercih ettiğini söyledi – bu, aynı şeyi söyleyen toplumun genelinin %28’ine kıyasla.

Bu D2C büyümesi, marka için ileriye dönük iyi bir işaret olabilir. D2C modeliyle markalar, pazarlamadan satışa, satış sonrası desteğe kadar tüm müşteri yolculuğu üzerinde tam kontrol sahibi olurlar. Bu, müşterilere tutarlı ve yüksek kaliteli bir deneyim sağlamalarına olanak tanır, bu da marka sadakatini güçlendirebilir.

Ayrıca, D2C kanalları aracılığıyla müşterilerle doğrudan etkileşim, değerli veri içgörüleri sağlar. Markalar, müşteri tercihleri, davranışları ve satın alma modelleri hakkında bilgi toplayabilir, ürünlerini, pazarlama stratejilerini ve müşteri deneyimlerini daha etkili bir şekilde kişiselleştirebilir ve perakendeciler veya toptancılar gibi aracıları devre dışı bırakarak ürünlerinde daha yüksek marjlar yakalayabilirler.

Gass, markanın çift haneli e-Ticaret büyümesini, site ve uygulama deneyimini iyileştirmeye yönelik yatırımlarına bağladı.